Teneriffa och Frankrike

Posted by on Okt 5, 2014 in Blogg, Tävlingar | 0 comments

För två veckor sedan var jag på Teneriffa och spelade en Europatourtävling. Mamma följde med mig denna gång och vi reste och bodde tillsammans med Rebecca. Banan var tuff på det sättet att det blåste mycket och det var otroligt mycket grain på greenerna (gräset ligger ner åt ett eller ett annat håll). Vilket gör att man får tänka till väldigt mycket inför varje slag in mot green och alla slag på green och allra mest puttningen. Denna gång hade vi bara ett inspelsvarv innan tävlingen började, och i efterhand kändes det inte så klokt i och med grainet på greenera (det krävs mycket träning för att lära sig det). Men nu har jag testat att komma enbart en dag innan tävling också och det gäller att hitta sin egen väg som passar mig bäst. Jag spelade inte alls bra första dagen och låg långt efter, dag två hade jag en bättre score men framförallt slog jag bollen mycket bättre!

Både jag och Rebecca missade cutten så under helgen tränade vi och även turistade lite. Vi var på en marknad, i ett köpcenter och låg på stranden. Tävlingen var slut på söndagen och vi hade inte bokat hemresan förrän tisdag morgon vilket gjorde att vi hade en ledig dag på måndagen då vi låg vid poolen:)

Hål 5 på Teneriffa

Jag och Rebecca innan middagen en kväll

Mamma och jag

  Hemresedagen var min födelsedag, det var en lång dag med resande men när jag väl kom hem väntade familj och vänner med middag och tårta:)Vi firade min födelsedag kvällen innan hemfärd med god middag vid havet

 

Jag var hemma i fyra dagar efter Teneriffa innan jag skulle vidare till Frankrike. Då hann jag med att ha födelsedagsmiddag med mina tjejkompisar! Erika och Lisa kom från Göteborg också, så vi spelade 18 hål på Sand på fredagen och på kvällen var middagen tillsammans med andra vänner från Jönköping. Helgen spenderades annars mycket framför TVn för att kolla på Ryder Cup.

Vi blev så inspirerade så att vi bestämde oss för att nästa år ska vi åka till Tyskland för att kolla på Solheim Cup där! 😀

Efter middagen med mina vänner

 Så i Frankrike, här testade jag en annan variant, att spela mycket på banan under träningsdagarna och inte lägga så mycket tid på träning på övingsområdena. Jag spelade tre varv på banan, och jag kände att jag kunde banan väl. Första dagens spel spelade jag bra och slog många bra slag och hade många birdiechanser. Men sista nio blev lite jobbigare men höll ihop det bra fram till 17e hålet. Där jag slog en dålig drive som konstigt nog försvann. Vi hittade inte den och jag fick gå tillbaka och slå en ny. Dålig avslutning men jag chansen fanns fortfarande att jag skulle klara cutten. Dag 2 började bra men fick inte i puttarna när jag hade chansen. Så fort det kunde bli boogie så blev det det och när jag hade chansen till birdie fick jag inte i bollen. En bättre score blev det men det räckte inte.

I den lilla staden Saint Jean de Luz utanför Biarittz

Tourbagen fick följa med denna gången

 Det är jättetråkigt att inte få till det, jag känner att det inte är så långt borta och jag vet att jag kan slå slagen som behövs och jag vet att jag kan sätta puttarna. Men jag får fortsätta tro på att det som inte dödar, det härdar..

Nästa tävling är i Sydafrika och jag åker på söndag.

Ha det bra

Julia

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *