Tävlingar

Finalen av Swedish Golf Tour

Posted by on okt 23, 2017 in Blogg, Tävlingar | 0 comments

Hej,

För drygt en vecka sedan spelades finalen av Swedish Golf Tour och den gick på superfina Kristianstad GK i Åhus. En riktig toppenbana och med den blåsten vi hade så gjorde sig banan extra tuff. Det är dom 30 bästa på rankingen från året som gått som kvalificerar sig till denna tävling. Första dagen startade jag sist och det blev en riktigt lång dag, rundan tog 6 timmar och 10 minuter…! Det blåste storm och regnade stundtals också. En tuff dag helt enkelt där jag gick 10 över par men låg mitt i fältet på det resultatet. Dagen efter tyckte jag att jag spelade lite bättre och fick ihop 6 över par och låg kvar på ungefär samma plats. Sista dagen startade jag bra och spelet kändes bra, sista nio var dock lite oflyt med några puttar ovh jag tappade tålamodet tyvärr. Avslutade dåligt och det blev till sist en 21 plats i tävlingen.

Roligt var dock sällskapet! Mamma, pappa och Marcus kom ner till Åhus och vi bodde i en sommarstuga vi fått låna. Allt runt omkring i tävlingen kändes väldigt lyxigt! Vi blev bjuda på all mat, all typ av snacks och fick tillgång till massör och naprapat. På kvällarna fick vi gå till Åhus Gästis för att njuta en otroligt god tre-rätters varje kväll! Så kul och tacksamt att bli bortskämda lite då och då på tävlingarna! Annars i år har vi bott det mesta på Airbnb och haft med oss matlådor.. 😉

Jag har under en tid nu haft känningar i min axel och känt mig svag i den. Jag har gått på massage och gjort lite rehabövningar men det har inte släppt utan bara blivit värre. I Åhus gick jag till de två naprapaterna där och de båda kunde säga att det handlar om något som heter Inklämningssyndrom. Så just nu håller jag på att jobba med rehabövningar, kylpåse och även vila. Hoppas på att det går över snart och att jag känner mig starkare igen.

Ha det så bra,
Julia
Detta var under en kvällsrunda på Sand nyligen där vi tog golfbil för att hinna runt. Då tog jag självklart den snyggaste bilen. Den som var strimmad med VEM 🙂

Flommen Ladies Open och klubbmästare på Sand

Posted by on sep 8, 2017 in Blogg, Tävlingar | 0 comments

Tiden springer iväg och jag har glömt att uppdatera bloggen. För några veckor sedan spelade jag en Swedish golf Tour- tävling på Flommen GK. Flommen ligger i Falseterbo-Skanör vilket är ute på en udde i Skåne söder om Malmö. Det betyder att det alltid blåser där! Så det var inte särskilt lättspelat och första rundan tog vinden mig och det blev en alldeles för hög score. Andra rundan gick dock bättre och jag hade kommit in i vindspelet och fick till en bättre score på 74 slag. Finaldagen var ännu blåsigare och förmodligen precis på gränsen till spelbart. Det fanns par 5-hål som jag inte ens nådde in på 3 slag.. Men jag spelade bra och lyckades göra den näst bästa scoren av hela startfältet för dagen. Jag klättrade upp till en 6eplats 🙂

Dagen efter var det dags för KM på Sand. Jag var trött i kroppen och inte så mentalt laddad. Jag spelade inte så bra men lyckades vinna med ett slag ändå 🙂 Det var mitt första KM på Sand och det känns kul att ha mitt namn graverat på tavlan även på denna klubb.

Lag-SM i Barsebäck

Posted by on aug 1, 2017 in Blogg, Tävlingar | 0 comments

Vecka 29 var det dags för det nu mer traditionsenliga lagspelet i Elitserien på Barsebäck. 2011 var året vi tog oss upp från Division 1 och har sedan dess spelat i Elitserien (Även kallat Lag-SM). Vi har ett brons som bäst (2013) och vi är i stort sett samma lag som vann division 1 2011 som vi är nu 2017, riktigt kul! Att ha gjort denna resa tillsammans som vi alltid kommer att minnas. Och framför allt kul att göra det tillsammans med min syster Jennifer och mina två nära barndomsvänner Lisa och Cajsa.

Och hur det gick, jo första två dagarna spelades på Masters course och vädret var som det skulle, blåsigt(!), vilket gjorde det svårspelat. Vi tappade en hel del slag och låg bland de sämre lagen på listan. Men de två sista dagarna spelade vi på Donald Steel och redan på morgonens foursome hade vi 5e bästa totalscore. Även bästbollarna var bra och singlarna var helt okej. Vi klarade oss tillslut kvar i Elitserien med ganska god marginal! Så kul! Vi kommer alltså tillbaka nästa år igen!


Dagen efter Lag-SM kände vi oss förtjänta av en eftermiddag på Hooks Spa 🙂

SM Match

Posted by on jul 2, 2017 in Blogg, Tävlingar | 0 comments

I veckan var jag på fina Ullna och spelade SM i matchspel. Banan var i fantastiskt fint skick och tävlingen var bra arrangerad. Jag och Cajsa åkte upp tillsammans efter ett gympass i tisdags morse och spelade in banan. På onsdagen var vi först hos Daily Sports på besök sedan tränade vi och spelade 12 hål till. Dagen efter det var det dags för start av tävling och det var vinna eller försvinna som gällde. 18 hål i varje match. Jag blev lottad att möta Hanna Roos ifrån Uppsala. Jag tyckte att jag började bra men förlorade några hål i rad och var helt plötsligt 3 ner efter 9 hål. Det kändes lite uppgivet och som att jag hade en lång uppförsbacke framför mig. Men efter 12 hål hade jag hämtat in det och vi var lika. Mitt spel var mycket bättre sista nio och det var spännande i matchen hela vägen in då jag vann på sista hålet med 1-0. Lättnad och glädje!

Vi åkte och handlade till en enkel tacos som vi snabbt slängde ihop i lägenheten vi fått låna inne i Stockholm. En tidig start väntade dagen därpå och förhoppningsvis två matcher. Jag fick möta Martina Edberg ifrån Hook och tyckte även i denna match att jag började bra och stabilt. Jag hade några chanser i hålkanten i början av rundan men började sedan tappa på enkla misstag samt att Martina fick i någon birdie. Det var extremt blåsigt och svårspelat så jag hade tyvärr inte så många birdiechanser. Jag lyckades vinna några hål sista nio men förlorade tillslut ändå. Martina spelade bra och fortsatte göra det i de kommande matcherna också och slutade tvåa i hela tävlingen.

I och med att vi var 32 som startade och jag lyckades vinna första matchen (16 spelare kvar) men förlorade andra så kom jag delad 9a.

Nu väntar både träning, vila och jobb innan det är dags för nästa tävling som är Lag-SM på Barsebäck vecka 29! 🙂

Barngolfen

Posted by on jun 25, 2017 in Blogg, Tävlingar | 0 comments

För ett litet tag sedan var jag inbjuden att spela Barngolfen på Hills Golfclub. Under dagen samlas det in pengar till Drottning Silvias Barn- och ungdomssjukhus. I år samlades in runt 2 miljoner kronor. Det var som varje gång en väldigt trevlig dag med många händelser. Nytt för i år var dock att det istället för middag på Elite på kvällen var det en Aftergolf på Hills. Jag spelade med komikern Mårten Andersson samt spelare som representerade Insamlingsstiftelsen. Vi hade en trevlig dag för att sedan bo på Elite på Avenyn och äta god och trevlig frukost dagen efter.

Let Access i Finland

Posted by on jun 11, 2017 in Blogg, Tävlingar | 0 comments

Hej,
Just nu sitter jag på flygplatsen i Helsingfors och är redo att flyga till Göteborg. Där ska jag stanna några dagar för att imorgon spela Barngolfen på Hills. Det är en välgörenhetstävling i förmån för Drottning Silvias Barn- och ungdomssjukhus. Det brukar vara en riktigt härlig dag så jag ser fram emot den i år också! Efter det ska jag spela en lite mindre tävling på Partille på onsdag. 36 hål är det som gäller.

I Finland har jag i allafall haft det bra. Bott med mina vänner Cajsa, Lollo och Emelie i ett fint hus. Men mitt spel var tyvärr inte där det skulle första dagen och kom in på +7. Slagen hamnade för långt ifrån pinnen och puttningen var inte den bästa.. Men dag två var det mycket bättre och spelet kändes normalt och många fler bra slag mot pinnen. Jag gick på par men missade cuten med två slag.. Bara att kämpa vidare och idag har jag och Emelie tränat några timmar och sedan tog vi en sväng i Helsingfors innan flyget ska gå.

Ha det så bra,
Julia

PGA National x2

Posted by on maj 29, 2017 in Blogg, Tävlingar | 0 comments

PGA Sweden National utanför Malmö är ett mycket trevligt ställe med två fina banor i bra skick, fantastiska träningsmöjligheter samt ett härligt klubbhus med bra restaurang. Jag har nämligen varit där 2 gånger inom de senaste drygt två veckorna. Ena gången på ”semester” med Marcus och andra gången tävling på LET Access-touren.

Det var så att förra året på Sands 10-årsjubileum så slog jag till med en riktigt bra runda, 64 slag, vilket gav mig ett presentkort på golfpaket för två personer hos PGA National. Så nu i mitten av maj var det dags för mig och Marcus att åka dit. Vi hade tur med vädret och hade det himla bra. Vi spelade en runda på varje bana samt åt en god middag och spelade biljard på kvällen och bodde sedan i en av deras sviter på hotellet. En riktigt härlig och behövlig helg helt enkelt 🙂

Drygt en vecka senare var det dags igen, dock åkte jag själv, men pappa kom ner senare. Tävlingsdags på touren Swedish golf Tour/Let Access. Väderförhållandena var tuffa och banan spelades relativt svår. Jag hade en bra först runda, sämre andrarunda och en bättre tredjerunda. Jag kom tillslut på en 27eplats. Startfältet var starkt, näst intill hälften av spelarna är eller har varit Europatourspelare. Detta var min första stora tävling för året och jag känner mig ganska nöjd. Finns alltid mer att hämta men det var kul och jag gjorde mitt bästa.

Nästa tävling är nästa vecka i Finland.
/Julia

Hur tävlingspremiären gick

Posted by on maj 11, 2017 in Blogg, Tävlingar | 0 comments

Hej,
Jag har ju som sagt haft min tävlingspremiär nu och det var med blandade resultat. En bra och en mindre bra. På den första tävlingen, som var i Tomelilla, var det extremt kallt och blåsigt. En ganska lång bana som blev väldigt tuff i vinden. Och det syntes på resultaten.. Jag hade inte hunnit träna så mycket då jag hade haft tenta dagarna innan precis så jag gick in med inställningen att ”det får bli som det blir” och att inte bli upprörd över dåliga slag. Det blev inga bra scorer men jag kunde ändå känna att jag tog med mig flera positiva saker från tävlingen. Väldigt kul och behövligt var att jag fick umgås med min fina vän Lisa under dessa dagar. Vi fick låna en stuga i Österlen av bekanta till mig, vilket var super! Så mysigt det är på den kusten! Känns som en liten legovärld där i Baskemölla. Efter första tävlingsdagen åkte vi till ett välkänt café utanför Ystad och hade flera timmars lunch där vi pratade om allt möjligt, välbehövligt!

Några dagar efter Tomelilla var det dags för den traditionella tävlingen Hjo-S-Open. Jag hade Marcus med mig första dagen och mamma andra dagen. Jag spelade mycket bättre dessa dagar även om det alltid finns utrymme till förbättring. Jag gjorde 7 birdies och hade scorerna 74-72. Jag låg trea efter första dagen och klättrade sedan till en andraplats efter Lina Boqvist som vann. Jag är nöjd med tävlingen och ser fram emot nästa!

🙂


Från det mysiga cafét

Finalen på Ljunghusen

Posted by on okt 27, 2016 in Blogg, Tävlingar | 0 comments

Hej,

För ett litet tag sedan var jag och spelade finalen av Nordea Tour på Ljunghusen. Det blev en sjukt blåsig historia. Banan var i fint skick och vi bodde bra i Höllviken näst intill havet. Jag hade trevliga inspels- och proam-dagar då vädret var kallt men inte allt för blåsigt. När tävlingsdagarna väl var igång var det betydligt blåsigare vilket syntes på scorerna. Det var näst intill ospelbart då bollen kunde helt plötsligt börja rulla iväg på greenen.

Jag spelade helt okej men några misstag kostade mycket och jag slutade på en 13e-plats. Jag vet att det finns mer att hämta men jag är ändå nöjd med hur jag hanterade blåsten i många lägen då det nästan kändes omöjligt att ta sig i mål. Puttningen som brukar vara min starka sida var tyvärr inte med mig denna gång.

Tack för i år Nordea Tour.

Nu i lördags var vi i Göteborg och spelade på Göteborgs GK (Hovås), men tyvärr regnade det och var väldigt kallt. Händerna var så fruktansvärt kalla och blöta så det blev bara nio hål. Men sällskapet var på topp så det var kul! 🙂

Ha det så bra,
/Juliaimg_0027

Örebro och Elisefarm

Posted by on sep 18, 2016 in Blogg, Tävlingar | 0 comments

För några veckor sedan var jag och spelade Nordea Tour-tävling i ett väldigt blåsigt Örebro, på Mosjö Gk. Banan var i bra skick men vädret var inget vidare.. Kallt och näst intill storm. Det var längesen jag spelade i så pass blåsiga förhållanden. Men jag spelade bra! Jag hade scorerna 71-74-71 och kom på en 7e-plats. Jag var nöjd med mitt spel och hur jag hanterade blåsten och spelade smart.

Efter Örebro var jag hemma en vecka och tränade och även jobbade lite. I tisdags denna veckan åkte jag ner till Elisefarm för att spela LET Access där. Elisefarm Ladies Open by Fanny Sunesson. För er som inte vet, Fanny har varit en toppcaddie i många många år, bland annat åt Stenson. Hon hade nu hand om denna tävling och gjorde det bra. Hon satte upp banan till lagom svår. Jag hade aldrig tidigare spelat Elisefarm och kände under inspelsvarvet att det kunde bli tufft i veckan. Många svåra bunkrar som låg ”bra” till.. Men när väl första tävlingsdag var igång som kändes det lättare. Jag hade en jättebra runda och kom in 5 under par, 67 slag. Dag nummer två bjöd på väldigt mycket mer blåst och det blev tufft. Jag tappade lite på slutet och kom in på 77 slag. Sista dagen var lika blåsig men jag lyckades hålla ihop det bättre och det blev 73 slag. Jag kom på en delad 15e plats.

På tisdag åker jag till Frankrike för att spela LET Access-tävling. Det ska bli kul! 🙂

IMG_6807