Svensk Golf

Posted by on Apr 13, 2013 in Blogg | 0 comments

Här om dagen kom den nya Svensk Golf i brevlådan och där i var en artikel om mig. Ni som inte har tidningen kan läsa den på golf.se. Tanken med artikeln var att visa att det inte är så glamoröst att vara golfproffs i starten av  sin karriär som många tror.. Jag tycker väl att artikeln låter lite väl överdriven.. Men visst är det tufft att vara tjej som ska försöka försörja sig på sin golf. Det är heeelt sjukt vilken skillnad det är på herrar och damer vad gäller prispengar, sponsorer, service och annat. Vi rookietjejer får till exempel kämpa hårt för att få några gratis klubbor. Det är absolut inte säkert att man kan få det. Medan många rookiekillar blir överösta med pengar för att spela med ett visst klubbmärke. Och för att inte tala om skillnaden på prispengarna… Så det var väl bra att artikeln gjordes för då får fler upp ögonen för hur det verkligen fungerar..

Så alla ni företagare där ute, vill ni hjälpa någon idrottare ekonomiskt så välj en tjej! Jag kan inte tala riktigt för hur det ser ut i andra sporter men jag kan tänka mig att det ser ut ungefär såhär i många idrotter.

Blir ni sugna på att sponsra och inte har ett företag så finns ju min birdieliga, ett enkelt och roligt sätt att bidra med en slant till min satsning på Europatouren! Ni hittar info under fliken ”Birdeiligan” här uppe i menyn.

/Julia

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *