Skakigt på första tee

Posted by on mar 28, 2013 in Blogg, Tävlingar | 1 comment

Idag var det alltså dags för min debut på Europatouren. Jag har inte känt någon nervositet under hela veckan hittills.. förrän jag stod på första tee. Jag startade på 10an, som är ett ganska kort par 4 i jämförelse med de andra hålen. Det har de flesta andra dagarna varit i princip vindstilla på förmiddagen och sedan blåst upp på eftermiddagen, så därför var jag nöjd med min starttid idag. Men så var icke fallet idag, utan när jag vaknade imorse hörde jag hur det blåste utanför. Och likaså blåste det rejält på banan också. Så på mitt första hål hade jag ganska stark motvind med lite sidvind från vänster. När jag ställde upp mig för att slå kände jag hur benen skakade och jag hade nästan lite svårt att hålla klubban stilla. När jag tillslut slog iväg bollen och tittade upp såg jag att den var påväg rakt ut mitt i fairway.. Skönt!! Jag hade därifrån en Järn-8a kvar i lite nerförsläge. Jag kände återigen att benen skakade och jag slog den tunt och den räckte inte ända fram utan hamnade i bunkern. Jag slog ett helt okej bunkerslag och satte sedan en putt på ca 1,5-2 meter för par. Det fortsatte lite knackigt med några bra slag här och där. Vinden gjorde det inte lätt idag. Banan spelas över 6200 yards och par 71. Jag kom in på 2 över par. Jag vet att jag kan så mycket bättre men på något sätt är jag lite nöjd ändå. Första tävlingsrundan för året och debut på LET.

Just nu ligger jag på en delad 46e plats, men långt ifrån alla är färdiga för dagen. Efter imorgon går cuten och det är top 60 som klarar sig inför helgens spel.

Imorgon startar jag 12.30.

Ha det bra!

/Julia

One Comment

Join the conversation and post a comment.

  1. Mange

    Grattis till debuten! Kul att läsa om dina känslor du har på banan! Lycka till med resten av tävlingen!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *