Om Julia

Mitt liv handlar i stort sett om golf, träning, vänner och familj. Jag är född 1990 och kommer från Norrahammar, Jönköping. Jag började spela golf när jag var runt 10 år och gick sedan på Sanda Golfgymnasium i Huskvarna där jag tog studenten 2009. I augusti 2009 flyttade jag till Halmstad för att börja utbildningen Professionellt idrottsutövande – inriktning golf (Scandinavian School of Golf) på Högskolan i Halmstad. Mitt handicap är just nu +4.1.

Jag spelar för Jönköpings Golfklubb och min tränare är Thomas Persson. Thomas är tränare på Sand GC och vi har under 2016 inlett ett samarbete där Thomas nu är min headcoach. Jag har under större delen av min karriär tränat för Peter Grimfjord på Hook, men efter 2015 bestämde vi oss för att gå skilda vägar. Jag har även jobbat med Fredrik Wetterstrand(putt och närspel), Sofia Grönberg Withmore(coaching), James Parker(fys) och Anna Staffansson(sjukgymnast) under mina år i Halmstad. Jag stöds även av Mamma, Pappa, Syster Jennifer, sambo Marcus och många nära och kära.

Meriter:

– 3 säsonger på Ladies European Tour varav bästa placeringar 15e respektive 16e plats (Amsterdam och Sydafrika)
– 3 professionella vinster på Nordea Tour
– 2 stycken banrekord (64 slag på Sand och 64 slag på en bana i Tjeckien under UniversitetsVM)
– SM-silver i Matchspel
– SM-brons i lagspel med Jönköpings Gks damer
– SM-brons i juniorlag-SM

Jag är en envis tjej som aldrig ger upp!

/Julia

Om det är något du undrar över eller av någon annan anledning vill höra dig till mig så har jag mailadress julia.davidssons@gmail.com 🙂