Delad femteplats i förkvalet!

Posted by on Dec 9, 2012 in Blogg, Tävlingar | 3 comments

Idag var det fjärde och sista dagen på förkvalet till Europatouren här i Marocko. Jag spelade väldigt bra idag igen, många birdiechanser! Det var dock inte så många som ville trilla i, men 70 slag (2 under par) blev det tillslut. Detta gjorde att jag tillslut hamnade på en delad femteplats! Jag är jättenöjd!

Jag har ju inte skrivit om gårdagen heller så jag tar en snabbis om den. Då var vi på Al Maaden och mitt spel stämde inte riktigt. Jag spelade riktigt bra i början men i mitten tappade jag lite då jag slog sämre slag och blev väldigt trött i huvudet. Jag försökte toppa humöret och energin med proteinbar och snickers och det lönade sig nog för jag fick i två birdies sista tre hålen. Det var en lång och kämpig runda och jag var nöjd med att komma in på resultatet 71 slag (1 under par).

10 under par blev resultatet över dessa fyra dagar och jag är verkligen jättenöjd. Jag har aldrig tidigare spelat varken tre eller fyra rundor i rad under par. Så skönt! 68-69-71-70 🙂

Vi spelade ju nu i två olika grupper och de 45 bästa i varje grupp går vidare till slutkvalet. I min grupp gick cuten på +7 och i den andra gick cuten på +6. Nu till slutkvalet, som börjar på torsdag, är vi ju 90 stycken från förkvalet och så kommer det ca 60 stycken som är direktkvalificerade på ett eller annat sätt. Vi kommer att spela 4 dagar igen och sen är det de 60 bästa efter dessa fyra dagar som tar sig till en femte och sista dag. De 30 bästa spelarna får fullt kort på europatouren.

Nu är det bara att träna, njuta och semestra lite grann innan det drar igång igen på torsdag. Tyvärr klarade inte Jennifer sig så hon flyger hem på tisdag. Olle (som förövrigt varit en grym caddie 🙂 ) åker tyvärr också hem på tisdag. Så nu blir det bara jag och pappa kvar.

Jag tackar alla för stödet jag fått, jättekul att ni bryr er!

Ha det bra!

/Julia

 

3 Comments

Join the conversation and post a comment.

  1. Pia Siebmanns

    Grymt bra spelat. Imponerande. Träna, vila och fyll på med energi. Vi håller tummarna. Kram Pia&Christoph

  2. amanda

    Hejja dig Julia!! Håller alla tummar och tår! Du rockar! Kramkram!

  3. Fibban

    Heja Julia , du är ju bara helt fantastisk !!!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *