Delad 9e-plats i kvalet och därmed fullt kort på LET 2013

Posted by on Dec 18, 2012 in Blogg, Tävlingar | 2 comments

Just nu sitter jag på planet hem från Marrakech, Marocko och skriver (Wi-fi på planet :D). Vi ska landa i Stockholm kl 17.00 i eftermiddag. Jag har spenderat ca två timmar hittills på att svara på mail och facebookmeddelanden från alla ni snälla och omtänksamma personer där ute. Det gör jag så gärna och det betyder så mycket för mig att det är så många som följer mig och bryr sig om mig. Något jag har insett det senaste året är att det finns inga framgångar man kan glädjas åt själv om man inte har sina vänner att dela glädjen med! Så därför blir jag så oerhört glad av att läsa alla de fina kommentarer ni har lämnat på facebook, instagram, mail och sms! 🙂

Jag vet inte riktigt vart jag ska börja någon stans. Det finns så himla mycket att skriva om denna resa. Men om vi börjar med golfen så kan jag sammanfatta det till stabilt spel. Alla mina nio kvalrundor har varit under par, vilket är något jag aldrig någonsin varit med om förut! Mina scorer har varit 68-69-71-70 i förkvalet (-10) och i slutkvalet 70-69-69-71-70 (-11). (Vilket blir en snittscore på ca 69,7 slag, det sänker min snittscore lite grann från resten av året då den innan kvalet låg på ca 74 slag. 🙂 ). Jag spelade väldigt stabilt under hela tävlingen då jag träffade många fairways och greener, då blir det inte så höga scorer eftersom min puttning har även den varit bra. Jag har två treputtar på 9 varv, vilket är väldigt lite för att vara mig. Jag tog chansen när jag hade en bra birdiechans och när jag inte var så nära flaggan försökte jag fokusera på en enkel tvåputt. Det blev hela 41 st birdies under kvalet:) Vore kul om det blev fler som går med i min ”birdieliga” nästa år (se en av flikarna här ovanför). I år har jag alltså gjort 145 birdies 🙂 Det var en lite parantes…:)

Jag låg efter 4 ronder i slutkvalet på en delad 13eplats och det var lite svårt att tänka ut taktiken, ska man spela safe eller kötta? Det var ju 30 stycken som fick kortet. Men jag bestämde mig för att spela som gjort tidigare, alltså kötta där jag tyckte att det var värt det och spela mer safe på de lite svårare hålen eller till en svår flaggplacering. Jag började lite dåligt med bogie på både andra och tredje hålet. Då försökte jag samla mig själv och ”bara” försöka göra några par för att komma in i spelet. Sex hål senare hade jag gjort fem par och en birdie. Nio hål kvar att spela då. Nu fanns det inget att förlora, det var bara att kötta mot pinnen. Jag gjorde par tian, birdie elvan, par tolvan, birdie tretton och fjorton, par femton och sexton, birdie sjutton, då när jag stod på artonde tee slog det mig, ”jag kommer klara detta!!!” Ett litet rus gick genom kroppen när jag nästa sekund kom på mig själv att ”det är inte över förrän det är över…” och så slog jag en lite sämre drive som gjorde att jag hamnade i en svårt bunkerläge. Jag kände att nu är det okej att spela för bogie, inga dumheter nu! Så jag slog bara upp den ur bunkern och slog in mitt tredjeslag några meter från flaggan. Enkel tvåputt därifrån och det var klart! 😀 Jag var då -11 totalt och de sista som klarade kortet var på -7. Så alltså 4 slags marginal:)

Jag kände mig väldigt lättad och glad, men det kändes också konstigt.. Jag hade liksom aldrig riktigt vågat tänka på vad som händer om jag klarar det. Men det känns såklart jättekul!! Nu börjar en ny fas, massa nya grejer som ska ske! Nu först blir det julledigt och då ska jag bara njuta och ta det hyfsat lugnt:) Sen börjar planering av året, träning och sponsorarbete bland annat.

Nu orkar jag inte skriva mer:) Jag kommer skriva mera sen när jag är hemma och har ”landat” i det hela och faktiskt fattat vad som hänt:)

Ha det jättebra!
Kram Julia

 

2 Comments

Join the conversation and post a comment.

 1. Simona Boqvist

  Ett stort garttis till dig Julia till ditt tourkort!
  Vilket fantastikst spel du haft hela tiden. Har följt dig dag för dag – spännande!
  Lycka till och hoppas att vi ses framöver.
  Hälsningar
  Simona &S ten Boqvist (Linas mamma och pappa

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *