Blogg

Finalen av Swedish Golf Tour

Posted by on okt 23, 2017 in Blogg, Tävlingar | 0 comments

Hej,

För drygt en vecka sedan spelades finalen av Swedish Golf Tour och den gick på superfina Kristianstad GK i Åhus. En riktig toppenbana och med den blåsten vi hade så gjorde sig banan extra tuff. Det är dom 30 bästa på rankingen från året som gått som kvalificerar sig till denna tävling. Första dagen startade jag sist och det blev en riktigt lång dag, rundan tog 6 timmar och 10 minuter…! Det blåste storm och regnade stundtals också. En tuff dag helt enkelt där jag gick 10 över par men låg mitt i fältet på det resultatet. Dagen efter tyckte jag att jag spelade lite bättre och fick ihop 6 över par och låg kvar på ungefär samma plats. Sista dagen startade jag bra och spelet kändes bra, sista nio var dock lite oflyt med några puttar ovh jag tappade tålamodet tyvärr. Avslutade dåligt och det blev till sist en 21 plats i tävlingen.

Roligt var dock sällskapet! Mamma, pappa och Marcus kom ner till Åhus och vi bodde i en sommarstuga vi fått låna. Allt runt omkring i tävlingen kändes väldigt lyxigt! Vi blev bjuda på all mat, all typ av snacks och fick tillgång till massör och naprapat. På kvällarna fick vi gå till Åhus Gästis för att njuta en otroligt god tre-rätters varje kväll! Så kul och tacksamt att bli bortskämda lite då och då på tävlingarna! Annars i år har vi bott det mesta på Airbnb och haft med oss matlådor.. 😉

Jag har under en tid nu haft känningar i min axel och känt mig svag i den. Jag har gått på massage och gjort lite rehabövningar men det har inte släppt utan bara blivit värre. I Åhus gick jag till de två naprapaterna där och de båda kunde säga att det handlar om något som heter Inklämningssyndrom. Så just nu håller jag på att jobba med rehabövningar, kylpåse och även vila. Hoppas på att det går över snart och att jag känner mig starkare igen.

Ha det så bra,
Julia
Detta var under en kvällsrunda på Sand nyligen där vi tog golfbil för att hinna runt. Då tog jag självklart den snyggaste bilen. Den som var strimmad med VEM 🙂

Julia Invitational 2017

Posted by on sep 8, 2017 in Blogg | 0 comments

I år gick min tävling lite senare på året än vad den brukar och det berodde framför allt på att jag hade mycket med både tävlingar och skola där i juni som den brukar ligga i datum. Men det gjorde inget att ha den nu mer än att det verkade vara färre deltagare som kunde vara med. 21 stycken blev vi och det blev en härlig dag! Vi lyckades ha tur med vädret också 🙂 Annie Johanssons bageri sponsrade med frallor och bullar till alla deltagare, Gevalia med kaffe och priser, Elite Stora Hotellet med fina priser samt Sagaform med massor av fina prylar. Även Daily Sports, Bubs godis, Folktandvården och Skånemejerier fanns med som sponsorer på ett eller annat sätt. Allt för att skämma bort mina deltagare så mycket som möjligt! 🙂

Vann gjorde laget med Chrisoph Siebmanns, Hanna Aspklint och Jan Johansson! De vann varsitt presentkort på Stora Hotellet där de alla får ta med sig någon och gå på julbord.

Jag hade även flera sidotävlingar där min syster Jennifer var på hugget och tog hem flera vinster.

Det var helt enkelt en bra dag som avslutades med lunch i solen på terassen på JGK. Tack Jönköpings Golfklubb för att jag fick ha min tävling hos er!

Välkomna tillbaka nästa år!
Julia

Flommen Ladies Open och klubbmästare på Sand

Posted by on sep 8, 2017 in Blogg, Tävlingar | 0 comments

Tiden springer iväg och jag har glömt att uppdatera bloggen. För några veckor sedan spelade jag en Swedish golf Tour- tävling på Flommen GK. Flommen ligger i Falseterbo-Skanör vilket är ute på en udde i Skåne söder om Malmö. Det betyder att det alltid blåser där! Så det var inte särskilt lättspelat och första rundan tog vinden mig och det blev en alldeles för hög score. Andra rundan gick dock bättre och jag hade kommit in i vindspelet och fick till en bättre score på 74 slag. Finaldagen var ännu blåsigare och förmodligen precis på gränsen till spelbart. Det fanns par 5-hål som jag inte ens nådde in på 3 slag.. Men jag spelade bra och lyckades göra den näst bästa scoren av hela startfältet för dagen. Jag klättrade upp till en 6eplats 🙂

Dagen efter var det dags för KM på Sand. Jag var trött i kroppen och inte så mentalt laddad. Jag spelade inte så bra men lyckades vinna med ett slag ändå 🙂 Det var mitt första KM på Sand och det känns kul att ha mitt namn graverat på tavlan även på denna klubb.

Lag-SM i Barsebäck

Posted by on aug 1, 2017 in Blogg, Tävlingar | 0 comments

Vecka 29 var det dags för det nu mer traditionsenliga lagspelet i Elitserien på Barsebäck. 2011 var året vi tog oss upp från Division 1 och har sedan dess spelat i Elitserien (Även kallat Lag-SM). Vi har ett brons som bäst (2013) och vi är i stort sett samma lag som vann division 1 2011 som vi är nu 2017, riktigt kul! Att ha gjort denna resa tillsammans som vi alltid kommer att minnas. Och framför allt kul att göra det tillsammans med min syster Jennifer och mina två nära barndomsvänner Lisa och Cajsa.

Och hur det gick, jo första två dagarna spelades på Masters course och vädret var som det skulle, blåsigt(!), vilket gjorde det svårspelat. Vi tappade en hel del slag och låg bland de sämre lagen på listan. Men de två sista dagarna spelade vi på Donald Steel och redan på morgonens foursome hade vi 5e bästa totalscore. Även bästbollarna var bra och singlarna var helt okej. Vi klarade oss tillslut kvar i Elitserien med ganska god marginal! Så kul! Vi kommer alltså tillbaka nästa år igen!


Dagen efter Lag-SM kände vi oss förtjänta av en eftermiddag på Hooks Spa 🙂

SM Match

Posted by on jul 2, 2017 in Blogg, Tävlingar | 0 comments

I veckan var jag på fina Ullna och spelade SM i matchspel. Banan var i fantastiskt fint skick och tävlingen var bra arrangerad. Jag och Cajsa åkte upp tillsammans efter ett gympass i tisdags morse och spelade in banan. På onsdagen var vi först hos Daily Sports på besök sedan tränade vi och spelade 12 hål till. Dagen efter det var det dags för start av tävling och det var vinna eller försvinna som gällde. 18 hål i varje match. Jag blev lottad att möta Hanna Roos ifrån Uppsala. Jag tyckte att jag började bra men förlorade några hål i rad och var helt plötsligt 3 ner efter 9 hål. Det kändes lite uppgivet och som att jag hade en lång uppförsbacke framför mig. Men efter 12 hål hade jag hämtat in det och vi var lika. Mitt spel var mycket bättre sista nio och det var spännande i matchen hela vägen in då jag vann på sista hålet med 1-0. Lättnad och glädje!

Vi åkte och handlade till en enkel tacos som vi snabbt slängde ihop i lägenheten vi fått låna inne i Stockholm. En tidig start väntade dagen därpå och förhoppningsvis två matcher. Jag fick möta Martina Edberg ifrån Hook och tyckte även i denna match att jag började bra och stabilt. Jag hade några chanser i hålkanten i början av rundan men började sedan tappa på enkla misstag samt att Martina fick i någon birdie. Det var extremt blåsigt och svårspelat så jag hade tyvärr inte så många birdiechanser. Jag lyckades vinna några hål sista nio men förlorade tillslut ändå. Martina spelade bra och fortsatte göra det i de kommande matcherna också och slutade tvåa i hela tävlingen.

I och med att vi var 32 som startade och jag lyckades vinna första matchen (16 spelare kvar) men förlorade andra så kom jag delad 9a.

Nu väntar både träning, vila och jobb innan det är dags för nästa tävling som är Lag-SM på Barsebäck vecka 29! 🙂

Barngolfen

Posted by on jun 25, 2017 in Blogg, Tävlingar | 0 comments

För ett litet tag sedan var jag inbjuden att spela Barngolfen på Hills Golfclub. Under dagen samlas det in pengar till Drottning Silvias Barn- och ungdomssjukhus. I år samlades in runt 2 miljoner kronor. Det var som varje gång en väldigt trevlig dag med många händelser. Nytt för i år var dock att det istället för middag på Elite på kvällen var det en Aftergolf på Hills. Jag spelade med komikern Mårten Andersson samt spelare som representerade Insamlingsstiftelsen. Vi hade en trevlig dag för att sedan bo på Elite på Avenyn och äta god och trevlig frukost dagen efter.

5 fördelar med att spela golf

Posted by on jun 15, 2017 in Blogg | 0 comments

Golf är och har alltid varit en del av mitt liv, en stor del och i princip en del av min vardag året runt. Det är en sport som kan göra dig frustrerad men samtidigt älskar du den och gör ett nytt försök så snart du får tillfälle. Och varför ska man just hålla på denna underbara sport golf? Här kommer min förklaring varför golf är så härligt:

1. Golfa och samtidigt umgås med dina vänner. Det härliga med golf är att alla kan spela tillsammans, gammal som ung.

2. Frisk luft är något varje människa behöver dagligen och vad är väl bättre att göra när du känner att du behöver frisk luft? Jo golfa! En niohålare efter jobbet i kvällssolen kan ju vara det mest härliga som finns!

3. Finn nya vänner. På en golfklubb finns en massa härliga människor som kan bli dina nya kompisar, både på och utanför golfbanan.

4. Känn på tävlingsnerven. Jag anser att det är alltid bra att utmana sig själv och utsätta sig för saker som är utanför sin Comfort zone. På golfbanan finns tävlingar i alla möjliga olika konstellationer och nivåer.

5. Känn den där härliga känslan av att du lyckas. När du slår den där fantastiska drivern mitt i fairway, den finkänsliga chipen som stannar nära hålet eller en längre putt som går rakt i hål – wow! Det är svårt att slå bra slag hela tiden genom en golfrunda men känslan är ändå fantastiskt varje gång slaget blir precis som man tänkt sig ?

Hoppas jag inspirerat just dig till att kanske redan idag åka ut till golfbanan och slå några slag eller kanske anmäla dig till en klubbtävling.
/Julia

Let Access i Finland

Posted by on jun 11, 2017 in Blogg, Tävlingar | 0 comments

Hej,
Just nu sitter jag på flygplatsen i Helsingfors och är redo att flyga till Göteborg. Där ska jag stanna några dagar för att imorgon spela Barngolfen på Hills. Det är en välgörenhetstävling i förmån för Drottning Silvias Barn- och ungdomssjukhus. Det brukar vara en riktigt härlig dag så jag ser fram emot den i år också! Efter det ska jag spela en lite mindre tävling på Partille på onsdag. 36 hål är det som gäller.

I Finland har jag i allafall haft det bra. Bott med mina vänner Cajsa, Lollo och Emelie i ett fint hus. Men mitt spel var tyvärr inte där det skulle första dagen och kom in på +7. Slagen hamnade för långt ifrån pinnen och puttningen var inte den bästa.. Men dag två var det mycket bättre och spelet kändes normalt och många fler bra slag mot pinnen. Jag gick på par men missade cuten med två slag.. Bara att kämpa vidare och idag har jag och Emelie tränat några timmar och sedan tog vi en sväng i Helsingfors innan flyget ska gå.

Ha det så bra,
Julia

Nya samarbeten

Posted by on jun 1, 2017 in Blogg | 0 comments

Jag vill presentera några nya samarbeten som är avtalade. I och med att min hemsida blev kapad för några månader sedan så försvann min åtkomst till förstasidan på hemsidan och har då inte kunnat uppdatera den med loggor som ska bort och loggor som ska ska dit.

Men en ny samarbetspartner är Elite Hotell, och främst Stora Hotellet i Jönköping. Tack så hemskt mycket för det. Ni som deltar i min tävling Julia Invitational kommer att få ta del av deras utbud då de sponsrar en hel del till prisbordet.

Ännu en ny sponsor är HVB A.R.T i Tranås. Det är ett HVB-hem som jobbar starkt med relationer till barnen och har jättefina miljöer för barnen att trivas i. Stort tack till er för att ni vill vara med på min resa!

Angående min tävling så kommer den i år att äga rum efter sommaren. Jag återkommer med datum och inbjudan till det.

Daily Sports sitter nu även på bilen. Passade fint med en rosa logga där 🙂
HVB A.R.T är alldeles färskt samarbete och har då inte hunnit komma med logga på bilen ännu.

Ha det så bra,
Julia

PGA National x2

Posted by on maj 29, 2017 in Blogg, Tävlingar | 0 comments

PGA Sweden National utanför Malmö är ett mycket trevligt ställe med två fina banor i bra skick, fantastiska träningsmöjligheter samt ett härligt klubbhus med bra restaurang. Jag har nämligen varit där 2 gånger inom de senaste drygt två veckorna. Ena gången på ”semester” med Marcus och andra gången tävling på LET Access-touren.

Det var så att förra året på Sands 10-årsjubileum så slog jag till med en riktigt bra runda, 64 slag, vilket gav mig ett presentkort på golfpaket för två personer hos PGA National. Så nu i mitten av maj var det dags för mig och Marcus att åka dit. Vi hade tur med vädret och hade det himla bra. Vi spelade en runda på varje bana samt åt en god middag och spelade biljard på kvällen och bodde sedan i en av deras sviter på hotellet. En riktigt härlig och behövlig helg helt enkelt 🙂

Drygt en vecka senare var det dags igen, dock åkte jag själv, men pappa kom ner senare. Tävlingsdags på touren Swedish golf Tour/Let Access. Väderförhållandena var tuffa och banan spelades relativt svår. Jag hade en bra först runda, sämre andrarunda och en bättre tredjerunda. Jag kom tillslut på en 27eplats. Startfältet var starkt, näst intill hälften av spelarna är eller har varit Europatourspelare. Detta var min första stora tävling för året och jag känner mig ganska nöjd. Finns alltid mer att hämta men det var kul och jag gjorde mitt bästa.

Nästa tävling är nästa vecka i Finland.
/Julia