Bästa julklappen till mig själv – LET-kortet

Posted by on Dec 19, 2013 in Blogg, Tävlingar | 4 comments

Hej!
Just nu sitter jag på planet hem från Marrakech, marocko, Där jag varit i 10 dagar för att spela slutkvalet till LET (Europatouren). Kvalet gick på två olika banor och den ena spelade vi förra året också, Al Maaden, och den andra var en ny bana, Samanah. Al Maaden som jag spelat förut hade de förlängt lite så den var snäppet tuffare än förra året. Och den nya banan Samanah var mycket längre och tuffa greener.

Vi var 95 spelare som kom till slutkvalet som skulle göra upp om 30 ”fulla” LETkort. Det skulle bli cut efter fyra speldagar då de 60 bästa gick vidare för att spela en sista dag på Samanah.

Jag började spela på Al Maaden och därefter Samanah. Mina scorer blev 72-73-70-70-72. Om jag ska sammanfatta hela tävlingen med ett ord så skulle det vara STABIL. Mitt spel har varit väldigt stabilt från tee till green. Många fairway- och greenträffar. Även närspelet var bra då jag hade 14 up and down av 16 möjliga, vilket är 87,5 %. Up and down är alltså chip-enputt eller bunkerslag och enputt, man räddar alltså par efter att ha missat green. Man brukar säga att 40 % är Bra! 🙂

Efter två dagars spel låg jag på en 29e plats och jag visste att jag skulle behöva göra bra ifrån mig resterande dagar som var kvar. Dag 3 gick jag två under par och klättrade till 17e plats (tror jag), Och även fjärde dagen spelade jag bra och klättrade upp till delad 9e plats. Jag hade alltså klarat ”cutten” med god marginal, 10 slag tror jag. jag var aldrig nervös under sista dagen, jag visste att mitt spel var så stabilt och slagen satt där de skulle. Jag försökte gå ut med inställningen att göra det så enkelt för mig som möjligt, ut på fairway och upp på green. Jag var länge ett under par och jag spelade så mycket bättre än så. Jag var nära pinnen på de flesta hålen men bollen ville inte gå i hål. Det var ondulerade greener så de var svårlästa. En frustrerande treputt på den 15e hålet gjorde att bägaren rann över, mitt tålamod höll på att ta slut fullständigt. Det känns som att hela tävlingen har handlat om att ha tålamod. Jag blev arg, vilket resulterade i att jag slog i vattnet på andraslaget på hålet efter. Men jag lyckades samla mig tillslut och det blev en bogie där och par på 17e och avslutade med en birdie för att komma in på 72 slag. Jag trodde då att jag hade tappat någon placering men det visade sig att jag klättrat upp till en delad 7eplats. 🙂

Såhär i efterhand är jag sjukt nöjd och glad över denna veckan, Och avslutningen på säsongen! Det har varit ett tufft år, både golfmässigt och privat. Känns skönt att avsluta golfåret på ett bra sätt, och nu är jag laddad för 2014! Det ska bli ett sjukt bra år, det har jag bestämt mig för:)

Men först blir det ledigt ett par veckor innan jag drar igång med träningen igen. Känns perfekt att komma hem precis till jul! Jag insåg att jag endast ätit en lussebulle och två pepparkakor hittills och det är ju den 19e december idag. Så i helgen åker jag till Göteborg för att umgås med fina vänner och då ska det julbakas och mysas:)

TACK till alla som stöttat och grattat mig under kvalet!! Det betyder mycket ska ni veta!

Totalt sett denna tävling ser statistiken ut som följande:

Fairwayträffar 77%
Greenträffar 77%
Puttar 32
Save (up and down) 87%

Ha det så bra!
Kram Julia

 

20131219-211925.jpg

20131219-211946.jpg

20131219-212002.jpg

20131219-212026.jpg

20131219-212053.jpg

20131219-212038.jpg

20131219-212110.jpg

20131219-212127.jpg

4 Comments

Join the conversation and post a comment.

 1. Karen

  GRYM är du , bra spelat och ha de bra nu på din välförtjänta vila! 😀

  Kram

 2. Fibban

  Du är såååå vörd detta Julia ⛳️❤️

 3. Terry

  Hur bra som helst Julia God Jul och ha det bra ,2014 bli jätte BRA

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *