4e plats och banrekord m.m

Posted by on Jul 9, 2012 in Blogg, Tävlingar | 0 comments

Hej!

Just nu är jag på Nordea Tour tävlingen på SmåDalarö. Det blev snabba ryck efter VM i Tjeckien. Jag kom hem till Jönköping i lördags natt för att sedan åka vidare mot Stockholm, SmåDalarö, i söndags. Idag har vi spelat in banan här och tränat. Vi ska snart åka och handla för att göra mat till kvällen!

Det finns väldigt mycket att berätta om VM och framförallt har jag väldigt mycket bilder och filmer! Det ligger flera filmer, en ihopklippt film per dag på skolans facebooksida, kolla gärna!

Första tävlingsdagen skulle vi tjejer starta på eftermiddagen, bland de sista i startfältet. Innan vi ens hade slagit ut så blev det åskavbrott som höll  på drygt en timma. När vi sedan hade spelat ca 3 hål mullrade det igen och vi fick gå av banan. Efter det spelade vi på och min grupp hann ända till 17e tee. Mitt spel flöt på bra trots att jag fick stressa mycket under rundan då vi hela tiden låg efter tidsschemat pga att mina medspelare var otroligt långsamma. Jag var 6 under par när vi fick avbryta på 17e tee för att det blev mörkt. Vi spelade till 20.45 och efter det hade vi bilresa på 30 minuter till hotellet, sen äta och sen sova. Vi fick 6 timmar sömn innan vi skulle upp kl 4.30 igen för att äta frukost, åka ut till banan och sedan värma upp för att spela klart gårdagens runda. Jag avslutade rundan med par på 17e och sedan en eagle på 18e! Sjukt kul att slå banrekord och även personligt rekord vad gäller scoremässigt. Jag slutade alltså på 64 slag, 8 under par!

Sedan var det dags för nästa runda då det gick lite kämpigare men helt okej, +1 blev det. Jag blev även sjuk denna dag, halsont och förkylning som satt i hela veckan. Jag tror även att jag hade feber under några dagar. Tredje dagen blev det ännu lite kämpigare, men jag jobbade mig tillbaka sista nio men avslutade dåligt de sista två hålen så det blev +3.

Sista rundan kände jag mig fit for fight igen och jag spelade riktigt bra! Det var kul att spela och jag gick 4 under par. Jag gick av sista green med en bra känsla och jag var nöjd över min insats i VM. Med tanke på mitt dåliga spel veckan innan i Botkyrka känns det väldigt bra att ha kommit tillbaka och kunna göra birdies igen och kunna kontrollera mina slag.

Sweden Girls Team kom 4a efter Spanien, USA och Tyskland. Vi gjorde en bra insats tycker jag och vi alla tre spelade stabilt. Vi som ingick i laget var jag, Anjelika och Louise. I den individuella tävlingen kom jag 7a. Louise kom 9a, Anjelika 19 och Lisa 28a.

Killarna gjorde också en grym insats och kom 6a. Philip var bästa svensk och kom delad 2a!

Det var en riktigt rolig vecka med många erfarenheter rikare. Det var väldigt varmt och en väldigt kuperad bana. Vi fick inte heller mycket sömn vilket gjorde att det var en kämpig vecka och vi alla kämpade oerhört bra!

Här kommer ett bildregn, jag kommer uppdatera snart igen om SmåDalarö, tävlingen börjar imorn.

Sweden Boys Team

”Extracoach” Helen från SAIF

 

Frukost

Inför invigningsceremonin

Hela gänget med coacher

Vi hejar på grabbarna när de spelar

En eftermiddag på stan efter tävlingen avslutad

Avslutningsmiddag

Hela gänget på avslutningsceremonin

Jag och Lisa på avslutningen

Ha det bra, hörs snart!

/Julia

 

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *