3e-plats på Smådalarö Gård

Posted by on jul 14, 2012 in Blogg, Tävlingar | 1 comment

Efter VM var det som sagt bara att packa om väskan och ge sig av mot Stockholms skärgård, närmare bestämt Smådalarö Gård. Detta är en väldigt mysig tävling med mycket god mat och ofta det där lilla extra bland arrangörer och funktionärer som gör att det blir extra roligt att komma dit varje år. Denna tävling spelas på lite annorlunda sätt där man räknar poäng istället för score. Man får 5 poäng för eagle, 2 poäng för birdie, 0 poäng för par, -1 poäng för bogie, -3 poäng för dubbel eller mer. Det gynnar alltså att göra många birdies. En spelare som gör 5 birdies och 5 bogies har alltså 5 poäng jämfört med en spelare som gör 10 par som då har 0 poäng men egentligen samma score.

Första dagen kändes spelet bra och jag hade många birdiechanser men fick väldigt dåligt med utdelning. Det blev 2 birdies och 4 bogies och resten par, alltså 0 poäng. På det låg jag på en 16e-plats. Dag 2 var spelet lite knackigare och jag fick kämpa lite mer. Puttningen började stämma lite bättre och jag fick ihop 1 poäng på 2 birdies, 3 bogies och resten par. Efter dag 2 låg jag på en 13eplats. Jag bestämde mig för att det fanns inget att förlora utan att jag skulle kriga imorgon för att komma i toppen!

Sista dagen kändes allt bättre och jag hade fått igång puttningen och närspelet ännu bättre vilket gjorde att när jag missade green kunde jag rädda paret ändå (som jag inte kunde första rundan, då blev det hela tiden bogie). Mitt långa spel fungerade också och jag fick en del birdiechanser. Jag fick i 4 birdies och 1 bogie vilket resulterade i 7 poäng. Jag klättrade till en delad 3e-plats! Det var väldigt skönt att få till en sådan bra avslutning på tävlingen och stå på ”pallen” igen! 🙂 Jag spelade in drygt 34 000 kronor.

Nu är jag hemma i 1,5 dag för att bara ta det lugnt och försöka bli av med min förkylning som aldrig verkar vilja släppa riktigt. Men i eftermiddag ska jag ut och spela några hål med Lag-SM gänget och sedan ska vi äta middag tillsammans. Imorgon blir det träning igen och träffa Jönköpings-posten för att på måndag åka till Barsebäck och spela Lag-SM med Jönköpings Gk! Det är första gången vi ska spela Lag-SM så det ska bli så himla kul och spännande!! 😀

Prispallen med Emelie Lind överst, 2a kom Nathalie Månsson och på delad 3eplats var jag och Maria Ohlsson

Jag, och pappa som caddie

jennifer, jag och cajsa 🙂

Hörs snart igen!

Kram Julia

One Comment

Join the conversation and post a comment.

  1. Tage

    Kul att det gicks å bra för dig, jag tror att det blir nåt stort bara din förkylning släpper. Lycka till nu i veckan och kom hem med SM bucklan. Kram

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *