10e-plats i Nordea Tour Championship by Fredrik Jacobsson

Posted by on Okt 9, 2012 in Blogg, Tävlingar | 0 comments

Det blev ytterligare en 10e-plats på Nordea Tour när det var dags för final på Kungsbacka. Detta var årets sista tävling i Sverige. Tävlingen avgjordes den 28-30 september på Kungsbacka Golfklubb. Jag kom dit på onsdagen för att spela in banan tillsammans med Erika. Det regnade jättemycket och banan var riktigt blöt och blev ännu blötare. Dagen efter var det dags för Pro Am där jag spelade på förmiddagen tillsammans med ett gäng killar som var roliga och trevliga. Det blev en rolig och avslappnande runda som sedan avslutades med middag på kvällen på klubben. På kvällen öste regnet ner och banan var ännu blötare till första dagens spel.

Under första dagen var det lägesförbättring på hela klippta spelfältet (vilket är väldigt ovanligt) men greenerna höll sig fina och snabba. Jag spelade bra de första 14 hålen då jag låg på 3 under par efter att ha satt upp några wedgar nära för relativt enkla birdies. Jag avslutade tyvärr dåligt med några missade greener och treputtar så jag kom in på 1 över par. Jag var oerhört besviken och arg efter detta. Jag låg då på en 6eplats. Dag 2 var en ännu större besvikelse. Jag spelade dåligt redan från start och min puttar var inte med mig. Jag puttade extremt dåligt men spelade ändå helt okej. Jag var 4 över par redan efter 6 hål men lyckades gå ner till 2 över par efter 9 hål. Sedan kom det några skitdåliga treputtar och chip-tvåputt. Jag kom in på 6 över par och var otroligt besviken och arg på mig själv. Jag ville så mycket men det gick inte, det kändes hopplöst. Någon timmes träning därefter och sedan hem till Erika (där jag bodde under veckan) för en tjejmiddag med några av spelarna. Det behövde jag för att komma på bättre humör!:)

Sista dagen av tävling låg jag på en 13eplats inför rundan. Olle och hans föräldrar kom till Kungsbacka för att följa mig. Mamma och pappa var med mig under alla tre dagar. Jag hade bestämt mig för att inte bli arg under rundan utan fortsätta kämpa hela vägen. Det blåste typ storm denna dag så de hålen som ligger ute vid havet blev extremt svåra. Jag spelade bra och framför allt så puttade och chipade bra. Det var inte helt lätt att träffa green med låga järn- och träklubbor som jag hade in på vissa hål i den starka vinden. Så det blev många chipar och jag lyckades faktiskt göra chip-enputt 7 av 10 gånger. Så närspelet kan jag inte klaga på. Jag lyckades med målet att vara glad och hålla humöret uppe hela vägen. Jag kämpade in i det sista och satte en 3metersputt på sista för par. Jag kom in på 2 över par som var dagens bästa resultat. Det var många i toppen som hade scorer runt 77-78 slag men jag knappade bara in 3 placeringar. Men jag nådde mitt andra mål för dagen, att nå till en top-10placering.

Detta var min 3e 10-placering i rad på Nordea Tour. Jag har i år haft 6 st top 10-placeringar på 9 starter på Nordea Tour. Även en 13eplats och 2 missade cuter.

Jag vet inte riktigt hur jag ska sammanfatta denna tävling. Jag var otroligt besviken och arg efter dag 2 men när jag hade accepterat det så kämpade jag hela vägen in dag 3 och hade en av dagens bästa scorer. Så i slutändan får jag vara nöjd med vad jag presterade utefter förutsättningarna, men jag ville så mycket med denna tävling så på jag är ändå lite besviken.

Efter rundan åkte vi upp till Arlanda för att morgonen efter flyga till New York. Den resan berättar jag om en annan dag. För nu måste jag göra mig i ordning för att åka till Hook och träffa tränare Peter.

Ha det bra! /Julia

Jag blev upphämtad av Catrin i denna bussen på vägen ner till tävlingen 🙂 ”Min buss” 😉

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *